Laat je grond voor jou werken

Met een zonnepark draag je niet alleen bij aan een schonere toekomst, maar je kunt er ook een mooi rendement mee behalen.

Een zonnepark realiseren kost echter veel geld, tijd en moeite. Met het aanvragen van een omgevingsvergunning ben je bijvoorbeeld al weken bezig. Bij Soleila doen we het anders. Wij huren jouw land en regelen zelf alles van A tot Z: vergunning, financiering, verzekering, installaties, onderhoud en monitoring.

Het enige wat je hoeft te doen is je land beschikbaar stellen. Jaarlijks ontvang je een aantrekkelijke vergoeding, oplopend tot tienduizenden euro’s. 

Zonnepark

Geld verdienen met jouw grond: hoe zit het?

Om in aanmerking te komen, is een stuk grond met een minimale oppervlakte van 2 hectare benodigd. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer mogelijkheden. Het is daarnaast (beperkt) mogelijk om gebruik te maken van dubbel grondgebruik. Zo kan onder de zonnepanelen bijvoorbeeld vee gehouden worden.

Het realisatieproces van een zonnepark kent de volgende stappen:

1: Wij kijken naar de geschiktheid van het land;
2: Je krijgt een financieel aanbod;
3: Wij verzorgen het proces van A-Z;
4: Je ontvangt na installatie een jaarlijkse vergoeding;
5: Na afloop verwijderen we de installatie en leveren alles schoon op.

Volledige ontzorging

Alle processen van A tot Z – Jij hoeft zelf niks te regelen.

Grondinspectie

Controle van netaansluiting

Financiering

Installatie van zonnepanelen

Procesmonitoring

Toezicht op onderhoud

Het proces van A tot Z

Wij beginnen standaard met een quickscan, waarin wij de geschiktheid van jouw land bekijken. We kijken hierbij naar de ligging, grootte, het gemeentelijk- en provinciaal beleid en de mogelijkheid van een netaansluiting. Als het land geschikt blijkt, krijg je van ons een financieel aanbod. Bij acceptatie, verzorgen wij de vergunning- en de SDE+ subsidie aanvraag, de financiering, de inkoop en de verzekering.

Zodra het zonnepark geïnstalleerd wordt, ontvang je een jaarlijkse vergoeding voor het ter beschikking stellen van je land. Soleila verzorgt de installatie van de panelen, de garanties, het onderhoud en de monitoring. Na de gebruiksfase wordt de installatie door ons verwijderd, en leveren we het land weer ‘schoon’ op.

Zonnepark
Zonnepark

Voordelen als grondeigenaar

Een aantal voorbeelden

Zonnepark Stroe

7.500 zonnepanelen te plaatsen
2.300.000 Kwh stroom per jaar
550 huishoudens stroomverbruik

Benieuwd hoeveel jouw land waard is?

Ontvang onze gratis, vrijblijvende grondscan. En leer:

Zonnepark analyse voor grondeigenaren

Gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.