Zonnedak

Door zonnepanelen op je bedrijfspand neer te leggen kun je als ondernemer flink verdienen en verduurzamen. Je kiest voor een dakhuur- of dakleaseconstructie en geniet zo van gegarandeerde inkomsten en een lagere energierekening. Hiervoor heb je een dakoppervlak nodig van minimaal 3000m2.

Hieronder lees je over alle stappen die komen kijken bij de totstandkoming van een zonnedak.

Zonnedak

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze expert David van Arend

Telefoonnummer
06 41484689
E-mail adres
vanarend@soleila.nl

In het kort

Deze stappen doorlopen we samen

Door zonnepanelen op je bedrijfspand neer te leggen kun je als ondernemer flink verdienen en verduurzamen.

  • Je kiest voor een dakhuur- of dakleaseconstructie
  • We kijken naar de energieverbruik op de locatie en aansluitmogelijkheden
  • Het opstellen van een indicatief voorstel met ingeschatte huurinkomsten of besparingen op de energierekening
  • Het aanvragen van de SDE++ subsidie die noodzakelijk is voor een zonnedak
  • Wanneer beide partijen enthousiast zijn tekenen we een intentieovereenkomst en beginnen we met de ontwikkeling

Overzicht

Uitleg per stap

1. Subsidie

Wij zorgen voor een complete en gedetailleerde aanvraag van de SDE++ subsidie bij het RVO, en onderzoeken wij eventuele fiscale aftrekposten.

2. Netaansluiting

Bij de controle op de netaansluiting wordt er gekeken wat de capaciteit van het elektriciteitsnet is, en of de huidige aansluiting voldoet. Bij gebrek aan teruglevercapaciteit gaan wij op zoek naar alternatieve manieren om de opgewekte zonnestroom terug te leveren.

3. Dakinspectie

Tijdens de dakinspectie wordt er o.a. gekeken naar de dakconstructie, de dakhuid, het isolatiemateriaal en eventuele bijzonderheden, zoals asbest.

4. Verzekering

Wij hebben contact met de verzekeraar om ervoor te zorgen dat het bedrijfspand en de zonnestroom installatie aan alle normen voldoet.

5. Financiering

Wij zorgen voor de financiering van het project waardoor u geen risico heeft.

6. Installatie

Wij verzorgen de bouw en installatie van het zonnedak en begeleiden de oplevering.

7. Onderhoud

De installatie moet goed onderhouden worden, wij zorgen voor constante monitoring en voor onderhoud zodat de installatie een zo hoog mogelijk rendement blijft halen.

Meer weten?

Veelgestelde vragen

Voor het realiseren van een zonnedak geldt een doorlooptijd van maximaal 2 jaar voor projecten kleiner dan 1 MW. Voor projecten groter dan 1 MW geldt een maximum van 3 jaar voordat de noodzakelijke SDE++-subsidie verloopt.

Soleila werkt met dakhuur en lease contracten van 16 tot 25 jaar waarin jouw onderneming verzekerd is van huurinkomsten of een besparing op de energierekening.

Bij het realiseren van een zonnedak krijg je te maken met verschillende stakeholders, waaronder het RVO, de betreffende netbeheerder, de energieleverancier, de verzekeraar en de mogelijke grondeigenaar.

Wanneer de dakconstructie of uw dakhuid niet voldoen, zullen hiervoor extra stakeholders aanschuiven. Onze ontwikkelaars onderhouden het contact met al deze stakeholders en zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Momenteel is er een aantrekkelijk verdienmodel te creëren met een zonnedak. De SDE++ subsidie op opgewekte groene stroom bouwt echter elk jaar af waardoor de mogelijke inkomsten van een grootschalig zonnedak ook mee dalen.

Ook wordt er op nationaal en regionaal niveau gesproken over het mogelijk verplichten van dakeigenaren tot het installeren van zonnepanelen. Het is voor jou als ondernemer dus interessant om deze toekomstige kosten voor te zijn.

Onderdeel van onze dakhuur- en leasecontracten is de mogelijkheid om de installatie af te kopen vanaf het 4e operationele jaar. Hiervoor nemen wij in de eindovereenkomst een afkooptabel op, hier staat voor ieder operationele jaar de afkoopsom vastgelegd.

Een lease contract is met name interessant voor een locatie waar een hoog eigen verbruik is. Jouw onderneming betaalt een leasebedrag aan Soleila maar bespaart op energiebelasting, transportkosten en belasting opslag duurzame energie (ODE). Hierdoor realiseren we gezamenlijk een aantrekkelijke besparing.

Soleila investeert in de installatie en blijft eigenaar, zo hoeft jouw onderneming geen middelen vrij te maken voor de investering en draag je niet de bijbehorende risico’s. Zo creëren wij een verdienmodel waarin je tijd kunt besteden aan jouw core business.

Samenwerken is essentieel

Dit zijn onze partners

Door onze ervaring in de duurzame energie hebben wij een groot netwerk van partners. Ons motto is eerst samen delen, dan vermenigvuldigen. Het ultieme resultaat bereiken we alleen met een gelijkwaardige samenwerking.

logo-ekwadraat
logo-solarfields-grijsblauw-fullscreen
logo-obton-groenzwart
logo-MUG
logo-izen
logo-hollandsolar

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van