Zakelijke zonnepanelen onderhouden

Net als bij woningen moeten ook zakelijke zonnepanelen worden onderhouden. Sterker nog, dit is verplicht. Op deze manier blijven de opbrengsten van de zonnepanelen gegarandeerd.


Onderhoud zonnepanelen voor bedrijven

Vanuit verzekeraars wordt steeds vaker een 5-jarige inspectie verplicht gesteld. Soleila voldoet hier ruimschoots aan.

Bij onderhoud hoort niet alleen onderhoud aan de zonnepanelen. Ook onderhoud aan het dak zelf speelt een belangrijke rol. Hieronder vertellen we wie waar voor verantwoordelijk is.

De dakeigenaar is verantwoordelijk voor het schoonhouden van het dak. Denk hierbij aan het verwijderen van bladeren, maar ook gootreiniging.


Schoonmaken zonnepanelen voor bedrijven

Het schoonmaken van de zonnepanelen wordt door Soleila beoordeeld: heeft het schoonmaken dusdanig effect op de opbrengst dat het noodzakelijk is?

Gemiddeld worden panelen één keer per 3 maanden gereinigd. Dit verschilt per locatie. Bij kustlocaties zijn er bijvoorbeeld veel vogels waardoor er vaker schoongemaakt moet worden.

Onderhoud door stormschade wordt zichtbaar door de monitoring. Soleila is hiervoor gedekt, zodat dit hieruit geen kosten vloeien.

Zon zonder zorgen

Mocht er onderhoud nodig zijn vanwege stormschade, dan wordt dit zichtbaar door de monitoring. Soleila is hiervoor verzekerd waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over ongemakken of kosten.

David van Arend
David van Arend - Solarspecialist

Vragen over zonnepanelen voor uw bedrijfspand?

David van Arend kan u alles vertellen over zakelijke zonnepanelen. Neem gerust contact met hem op.

Het hele proces in beeld

De installatie is de zesde stap bij het ontwikkelen van een zonnedak. Via de iconen hieronder leer je meer over de andere stappen.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.