Zakelijke lening zonnepanelen

Een zakelijke lening voor zonnepanelen kan uitkomst bieden bij het verduurzamen van uw bedrijfspand. Echter bestaan er ook andere opties om zakelijke zonnepanelen te financieren. Hieronder zetten we de opties op een rijtje.


Lening voor zakelijke zonnepanelen

Door een zakelijke lening voor zonnepanelen af te sluiten, heeft u de beschikking over kapitaal waarmee u uw bedrijf kan verduurzamen. Verschillende grote financiële dienstverleners bieden hiervoor opties aan. 

Met dit kapitaal kan u zonnepanelen op uw bedrijfspand installeren en profiteren van verschillende voordelen.


Nadelen zakelijke lening zonnepanelen

Echter kost lenen ook geld. Hierdoor liggen de daadwerkelijke kosten van uw investering hoger. Wilt u de lening gebruiken voor bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan is de lening niet de enige of laatste stap. 

Hiervoor dient u ook zaken te regelen als de netaansluiting, subsidie, verzekering en onderhoud. Bekijk hier het hele proces.

Alternatieven voor lenen bij zakelijke zonnepanelen

In de praktijk zien we dat het lastig is voor bedrijven om zelf dit traject (inclusief financiering) naar een goed einde te brengen. Soleila is expert op het gebied van grootschalige zonne-installaties en biedt twee opties aan waarmee bedrijven volledig ontzorgt worden en bovendien voordeliger uit zijn.

1. Dakverhuur

Door het verhuren van je bedrijfsdak aan Soleila heb je alle voordelen van zakelijke zonnepanelen, maar niet de nadelen. Wij verzorgen het traject van A tot Z, dus van dakinspectie tot financiering en van installatie tot onderhoud. Soleila draagt in dit geval alle risico’s. 

In ruil voor het beschikbaar stellen van je dak ontvang je van ons een jaarlijkse vergoeding, die kan oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar. Ook is het mogelijk om, indien gewenst, de vergoeding van de totale looptijd in één keer vooraf uitbetaald te krijgen.

Als ondernemer heeft u wellicht het gevoel rendement te laten liggen wanneer u een derde partij inschakelt. Echter ontbreekt het bedrijven vaak aan tijd, kennis en geld om dit traject zelf volledig te verzorgen. Bovendien kunt u door de samenwerking met Soleila profiteren van schaalvoordelen.

2. Zonnepanelen leasen

Ook kunt u ervoor kiezen om zakelijke zonnepanelen te leasen. U betaalt Soleila dan een jaarlijkse vergoeding voor de zonnepanelen, maar ontvangt hiervoor alle opgewekte stroom en groencertificaten.

Ook krijgt u een terugleververgoeding voor de stroom die u als bedrijf niet zelf verbruikt.

Bij Soleila helpen we u graag om hierbij

Mijn dak verhuren voor zonnepanelen of toch leasen?

Welke optie voor uw bedrijf het beste is, hangt af van meerdere factoren. Soleila helpt u graag om hierin de juiste keuze te maken.

Bastiaan Visser
Bastiaan Visser - Financieringsexpert

Vragen over de financiering van zakelijke zonnepanelen?

Bastiaan Visser legt u graag uit hoe de financiering van uw zonneproject tot stand komt.

Het hele proces in beeld

Het ontwikkelen van een zonnedak bestaat uit verschillende stappen. Klik op de iconen hieronder om meer te weten te komen over dit proces.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.