Zakelijk zonnepanelen installeren

Het installeren van zakelijke zonnepanelen is vergelijkbaar met de installatie van zonnepanelen op een woning. Echter moet er met een aantal dingen rekening gehouden worden.


Zakelijk zonnepanelen installeren

Voordat zonnepanelen op een bedrijfspand geïnstalleerd kunnen worden, dient er goed onderzoek verricht te zijn. Dit omvat o.a. de dakinspectie, de financiering en de verzekering.

Na afronding van het onderzoek en de volledige overeenstemming wordt er een eindovereenkomst getekend. Hierna wordt er overgegaan tot installatie van de zonnepanelen.


Zonnepanelen installatie op bedrijfspand

Het installeren van zonnepanelen op een bedrijfspand vormt over het algemeen geen obstakel. Echter zijn er wel een zaken waar goed rekening mee gehouden moet worden.

Een zonne-installatie gebouwd op de toekomst

Soleila werkt uitsluitend volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Zo zorgen we ervoor dat uw zonnedak doet waarvoor deze bedoeld is: langdurig hoogwaardige groene energie opwekken.

Planning

De installatie van zakelijke zonnepanelen begint met een overzichtelijke planning. In verband met de looptijd van de subsidie gaan we zo mogelijk direct aan de slag. In de planning wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met vooraf gestelde voorwaarden en gepland onderhoud of versterking van het dak. Ook de afstemming met de netbeheerder maakt hiervan onderdeel uit.

U wordt als klant uiteraard meegenomen in dit proces, maar we ontlasten u waar mogelijk.

Installatie

De daadwerkelijke plaatsing en installatie van de zonnepanelen vindt altijd plaats volgens de meest recente richtlijnen. Dit gaat in samenwerking met de nutsbedrijven, waarmee Soleila een goede connectie heeft. 

Er worden bliksemafleiders op het dak geplaatst en er vinden inspecties plaats, zowel voor als na oplevering. In het ontwerp wordt altijd veel aandacht gegeven aan de veiligheid van de installatie en het pand.

Verzekering tijdens installatie

Tijdens de installatie gebruiken we een zogeheten CAR-verzekering. CAR staat voor construction all risk. Deze verzekering houdt in dat alle mogelijke schade die ontstaat tijdens de installatie gedekt is.

Overlast

In overleg met de pandeigenaar proberen we de overlast van de installatie zoveel mogelijk te beperken. Zodra de installateurs bezig zijn op het dak zal je daar inpandig weinig van meekrijgen. Toch houden we zoveel mogelijk rekening met werktijden en gepland onderhoud.

In sommige gevallen moet de stroom even uitgeschakeld worden. Vaak is dit maximaal een uur. Uiteraard gebeurt dit in overleg.

Is het niet mogelijk om een uur zonder stroom te zitten, bijvoorbeeld bij een productielijn of koelcel, dan zorgt Soleila voor een passende oplossing, zoals een noodaggregaat. Hierdoor kan er altijd geproduceerd of gekoeld blijven worden.

David van Arend
David van Arend - Solarspecialist

Vragen over zonnepanelen op uw bedrijfspand?

David van Arend kan u alles vertellen over zakelijke zonnepanelen. Neem gerust contact met hem op.

Het hele proces in beeld

De installatie is de zesde stap bij het ontwikkelen van een zonnedak. Via de iconen hieronder leer je meer over de andere stappen.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.