Verzekering zonnepanelen zakelijk

Het verzekeren van zakelijke zonnepanelen speelt net als de financiering een grote rol bij zonneprojecten. Maar hoe werkt zo’n verzekering eigenlijk? En wie sluit de verzekering af?


Zonnepanelen voor bedrijven verzekeren

Een bedrijfsdak vol met zonnepanelen vertegenwoordigd heel wat waarde. Om ervoor te zorgen dat een zonne-installatie en haar waarde niet verloren gaan, dient deze op de juiste manier verzekerd te worden.

Het verzekeren van zakelijke zonnepanelen gebeurt doormiddel van een zeer specifieke solar verzekering. Verzekeraars die dit aanbieden, hebben kennis van de markt waardoor ze de risico’s goed kunnen calculeren. Een onafhankelijke inspectie na oplevering maakt standaard onderdeel uit van de polis, zodat zowel u als de verzekeraar gerustgesteld zijn.


Dekking zonnepanelen-verzekering bedrijven

Soleila is gedekt voor zowel schade door als schade aan de installatie. Schade aan de zonnepanelen kan bijvoorbeeld ontstaan door storm. In de monitoring zien wij dit vaak al terug voordat de dakeigenaar doorheeft dat er iets aan de hand is.

Brandschade komt niet of nauwelijks voor, en gaat vrijwel nooit naar binnen door de daklaag als deze ontstaat op het dak. Hier wordt in het ontwerp van de installatie veel aandacht aan gegeven.

In het geval er brandschade is vastgesteld door schuld van de zonnestroom-installatie, zal onze verzekeraar de opgenomen schade op en eventueel onder het gebouw vergoeden.

Ook als er brand binnen in het bedrijfspand ontstaat en deze beschadigt de installatie, kost het de eigenaar niks. Soleila is zelfs verzekerd tegen te weinig zonuren.

Zonne-energie met een vertrouwd gevoel

Bij het realiseren van zonnepanelen op een bedrijfspand komen veel regeltjes en geld kijken. Soleila heeft hier veel ervaring mee, en staat u bij in elke fase van het project. Heeft u vragen over het verzekeren van uw zakelijke zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bastiaan Visser
Bastiaan Visser - Verzekeringsexpert

Meer weten over het verzekeren van uw zakelijke zonnepanelen?

Bastiaan Visser neemt graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Het hele proces in beeld

De verzekering is de vijfde stap bij het ontwikkelen van een zonnedak. Via de iconen hieronder leer je meer over de andere stappen.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.