Soleila wil kleinere ontwikkelaars door Coronacrisis helpen

Soleila wil kleinere ontwikkelaars door Coronacrisis helpen

Interview van Sieger Dijkstra en Elwin Ter Horst door Solar Magazine voor de mei editie van hun magazine.

Soleila heeft zich in korte tijd gevestigd als een van de grote ontwikkelaars in het segment van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Zo heeft het bedrijf momenteel 310 megawattpiek aan pv-projecten in ontwikkeling. Of de groei van het aantal daadwerkelijke beschikkingen zich in de nabije toekomst doorzet, is volgens directeuren Elwin Ter Horst en Sieger Dijkstra onzeker. En dat geldt volgens hen voor de gehele branche, gezien de nadelige positie van zonnestroom in de SDE++. Op de vraag of de coronacrisis bij Soleila de uitvoering van hun projecten in gevaar brengt, volgt een duidelijk ‘nee’. ‘Dat komt mede door ons stevige fi nanciële fundament. Dat willen we nu ook inzetten om kleinere ontwikkelaars en dakeigenaren te helpen installaties toch te realiseren in deze moeilijke tijd.’

Lees het hele artikel hier:

Artikel Solar Magazine

Meer nieuws:

soleila solarfields
De Groninger producenten van groene stroom Solarfields en Soleila gaan de krachten bundelen. Met de samenwerking ontstaat een Noordelijke alliantie waar meer dan 110 mensen iedere dag werken aan de energietransitie en het produceren van groene stroom.
Maak kennis met Soleila's nieuwe technisch adviseur: Tjeerd Buisman.
David van Arend van Soleila spreekt in de podcast Het Energiecafé over de uitdagen van zonne-energie.
Netaansluiting zonnepanelen
Op de weg naar zakelijke zonnepanelen kunnen er soms obstakels voorkomen. Maar waar uitdagingen zijn, zijn oplossingen.
Zonnedak
Hoe doe je dat.. zonnepanelen op je bedrijfsdak als je bedrijfspand wordt gehuurd? In dit artikelen leggen we je uit waarom het leasen van zakelijke zonnepanelen zeer interessant kan zijn voor vastgoedeigenaren.
In 2,5 jaar is Soleila uitgegroeid tot een van de tien grootste ontwikkelaars in zonneprojecten van Nederland. Daarmee is het moment gekomen voor oprichter Elwin Ter Horst (42) om afscheid te nemen.

Zonnepanelen bedrijfsdak

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met jouw dak.

Download de gratis case study

Barsema's onroerend goed b.v.

  • Het hele traject van A tot Z
  • 1500 Zonnepanelen geplaatst
  • Meer inkomsten
  • Compleet gerenoveerd dak