Over ons

Even voorstellen

Onze missie

Soleila creëert zonneparken met draagvlak en werkt hiervoor nauw samen met omwonenden, overheden en kennisinstellingen. Door onze verbindende en innovatieve insteek zorgen we voor lange termijn oplossingen waar iedereen van profiteert en waar de wereld een stukje schoner van wordt.

Onze visie

De uitdagingen van de transitie van fossiel naar duurzaam zijn zo groot en veelomvattend dat alle stakeholders nodig zijn om de doelstellingen te behalen. Soleila neemt een leidende rol door innovatieve oplossingen te ontwikkelen om en deze samen te brengen in commercieel haalbare zonneparken. 

Wij laten betrokken partijen de urgentie inzien, investeren in het creëren van draagvlak en maken hierbij optimaal gebruik van ons grote en brede netwerk. We zetten dit kracht bij door een deel van de winst te herinvesteren in de directe omgeving. Omdat wij weten dat je niet kunt vermenigvuldigen als je niet kunt delen.

Team Soleila

Onze werkplek: Energy Academy Europe

Soleila werkt vanuit de Energy Academy Europe (EAE), gelegen op de Zernike Campus Groningen. De EAE is voor Soleila de perfecte omgeving om in te werken. Er is volop kennis en de mogelijkheid tot netwerken aanwezig. Het gebouw wekt meer energie op dan het gebruikt en is gemaakt uit natuurlijke elementen. Zo zijn de vloeren gemaakt van hout en gebruikt het gebouw aarde, water, lucht en zonlicht als primaire energiebron. Het is gebouwd om de verspilling van energie zo veel mogelijk tegen te gaan. Denk hierbij aan veel natuurlijk lichtinval en veel trappen die het liftgebruik verminderen. Voor ons is het fijn dat wij gevestigd zijn in een locatie die dezelfde passie deelt voor duurzame energie. Wij voelen ons hier dan ook enorm thuis.
Energy Academy Europe

Ontmoet het team

Sieger Dijkstra

Sieger Dijkstra

Algemeen Directeur

Raymond Roeffel

Raymond Roeffel

Directeur en mede-aandeelhouder

Cor Alberts

Cor Alberts

Bedrijfsjurist

David van Arend

David van Arend

Sales Manager

Bastiaan Visser

Bastiaan Visser

Finance, M&A (via ICP CF)

Lennart Meertens

Lennart Meertens

Projectmanager

Peter Borkens

Peter Borkens

Projectmanager

Ruud van Aart

Ruud van Aart

PV-engineer (via Ekwadraat)

Twan Moerkerk

Twan Moerkerk

Commercieel trainee

Carry Ritsema

Carry Ritsema

Administratie

Yoran Wallinga

Data verrijking 

Lieselotte Dekenga

Communicatie & online marketing

Luke Braaksma

Luke Braaksma

Grafisch ontwerper

Detleff Mellies

Detleff Mellies

ICT en GIS ondersteuning

Onze partners

Dit zeggen onze klanten

Werken bij Soleila

Wij zoeken op dit moment twee ontwikkelaars van zonneparken. Een senior met veel ervaring bij het ontwikkelen van zonneparken en een junior die ambitieus is en snel leert. Daarnaast zoeken wij een ontwikkelaar solar carports. Er is momenteel veel vraag naar solar carports, hier willen wij graag een ontwikkelaar voor inzetten. 

Kennis en Innovatie Subsidie (KEI 2019)

  • Soleila krijgt subsidie voor hun kennisoverdrachtproject inzake vermarkting en technische engineering van grootschalige dak zonneprojecten. Deze subsidie wordt medegefinancierd door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.
  • Soleila BV is een jonge onderneming, dat de markt van zonneprojecten verder wil betreden. Deze dakgebonden en grondgebonden zonneprojecten worden/zijn ontwikkeld door Soleila BV. De voorbereidende werkzaamheden zoals het verwerven/pachten/leasen van de daken en gronden, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en subsidie toezeggingen zijn reeds verkregen of in volle gang voor de diverse projecten. In toenemende mate verlangen deze dak- en grondeigenaren een Solar lease product. Om de markt van dakeigenaren te kunnen ontwikkelen, wenst Soleila een nieuw Solar lease product te ontwikkelen. Soleila streeft naar de ondersteuning en kennisoverdracht van een consultant om zijn Solar lease propositie te ontwikkelen. Echter de kennis inzake de ontwikkeling van een solar lease product heeft Soleila BV nog niet in huis. Het doel van dit kennisoverdachtproject voor Soleila BV betreft het op de juiste manier kunnen ontwikkelen en realiseren van een solar lease product ten behoeve van grootschalige zonneprojecten op daken. De gedetacheerde is goed bekend met dergelijke lease constructies en zal Soleila BV hierin adviseren en begeleiden. Deze kennis inzake deze solar lease constructies voor zonneprojecten op dakconstructies wordt ingebracht en aangeleerd door de gedetacheerde kennisdrager.