Over ons

Even voorstellen

Onze missie

Soleila creëert zonneparken met draagvlak en werkt hiervoor nauw samen met omwonenden, overheden en kennisinstellingen. Door onze verbindende en innovatieve insteek zorgen we voor lange termijn oplossingen waar iedereen van profiteert en waar de wereld een stukje schoner van wordt.

Onze visie

De uitdagingen van de transitie van fossiel naar duurzaam zijn zo groot en veelomvattend dat alle stakeholders nodig zijn om de doelstellingen te behalen. Soleila neemt een leidende rol door innovatieve oplossingen te ontwikkelen om en deze samen te brengen in commercieel haalbare zonneparken. 

Wij laten betrokken partijen de urgentie inzien, investeren in het creëren van draagvlak en maken hierbij optimaal gebruik van ons grote en brede netwerk. We zetten dit kracht bij door een deel van de winst te herinvesteren in de directe omgeving. Omdat wij weten dat je niet kunt vermenigvuldigen als je niet kunt delen.

Team Soleila

Ontmoet het team

Sieger Dijkstra

Sieger Dijkstra

Algemeen Directeur

Raymond Roeffel

Raymond Roeffel

Directeur en medeaandeelhouder

Cor Alberts

Cor Alberts

Bedrijfsjurist

David van Arend

David van Arend

Sales Manager

Peter Borkens

Peter Borkens

Projectmanager

Lennart Meertens

Lennart Meertens

Projectmanager

Carry Ritsema

Administratie

Yoran Wallinga

Junior ontwikkelaar

Maarten te Velde

Senior ontwikkelaar

Detleff Mellies

Detleff Mellies

GIS specialist

Rissa Bouwsema

Junior ontwikkelaar

Norman Croes

Project Manager

Jan Klijnstra

Senior Project Manager

Tjeerd Buisman

Technisch adviseur

Robert-Jan de Laat

Sales Manager

Onze partners

Dit zeggen onze klanten

Onze werkplek: Energy Academy Europe

Soleila werkt vanuit de Energy Academy Europe (EAE), gelegen op de Zernike Campus Groningen. De EAE is voor Soleila de perfecte omgeving om in te werken. Er is volop kennis en de mogelijkheid tot netwerken aanwezig. Het gebouw wekt meer energie op dan het gebruikt en is gemaakt uit natuurlijke elementen. Zo zijn de vloeren gemaakt van hout en gebruikt het gebouw aarde, water, lucht en zonlicht als primaire energiebron. Het is gebouwd om de verspilling van energie zo veel mogelijk tegen te gaan. Denk hierbij aan veel natuurlijk lichtinval en veel trappen die het liftgebruik verminderen. Voor ons is het fijn dat wij gevestigd zijn in een locatie die dezelfde passie deelt voor duurzame energie. Wij voelen ons hier dan ook enorm thuis.
Energy Academy Europe

Kennis en Innovatie Subsidie (KEI 2019)