Voldoen jouw kantoorpanden al aan energielabel C?

Voldoen jouw kantoorpanden al aan energielabel C?

Wanneer je kantoorpanden al prima scoren qua energielabel zit je natuurlijk goed. Voor alle overige eigenaren geldt een wettelijke verplichting. Alle kantoorpanden moeten in 2023 minimaal energielabel C of lager hebben. Als dat nog niet het geval is, riskeer je als eigenaar een boete van maximaal 81.000 euro. Er is zelfs kans dat je het pand zal moeten sluiten. Hoe kun je dat voorkomen?

Kom direct in actie! Om aan de eis van energielabel C te voldoen, is het gebruik van hernieuwbare energie, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, wel toegestaan. Laat snel uitzoeken of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Want, anders dan je misschien denkt, kan een zonnedak echt een rendabele investering zijn. Zeker als de overheid een handje helpt. De SDE Subsidie levert je immers een vaste vergoeding per paneel per jaar op, 16 jaar lang.

Groene reputatie is kassa

Maar er is meer goed nieuws. Met zonnepanelen op je kantoordak verhoog je de aantrekkelijkheid van het pand voor bestaande en toekomstige huurders. Met een zonnedak doe je volop mee met de noodzakelijke energietransitie. Je brengt ook de uitvoering van het klimaatakkoord weer een stapje dichterbij. Daarbij krijgt je pand een beter energielabel, en dat is weer goed voor je reputatie én je portemonnee. Waar wacht je nog op?

Soleila helpt je aan een beter energielabel met zonnestroom

De zonnedakexperts van Soleila zijn ervan overtuigd dat ze de wereld kunnen verbeteren door het opwekken van steeds meer duurzame energie. De met hun hulp en expertise ontwikkelde zonneparken voorzien al bijna 100.000 huishoudens van groene stroom.

Heb je een dak van minimaal 3000 m2 beschikbaar? Ze begeleiden je vanaf het eerste idee via plaatsing naar onderhoud en exploitatie van een zonnedak. En natuurlijk kunnen ze ook de SDE Subsidie voor je aanvragen.

Laat naar je dak kijken

Ben je geïnteresseerd in een zonnedak? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op. Dan kunnen de experts van Solarfields een ontwerp voor jouw dak maken. Voor dit ontwerp kijken ze naar de grootte van het dak en naar het maximale aantal panelen dat erop geplaatst kan worden. Ook de ligging van het dak is belangrijk, want dit bepaalt mede de opbrengst.

Met behulp van slimme computersoftware berekent Soleila vervolgens het verwachte rendement van jouw zonnedak. Zo weet je direct waar je aan toe bent. De kans dat het resultaat je positief zal verrassen is groot. En dan komt jouw duurzame kantoorpand snel dichterbij.

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van