SDE++ subsidie voor jouw zonnepanelen

SDE++ subsidie voor jouw zonnepanelen

In 2050 moet onze energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Een ambitieus doel, maar noodzakelijk als we klimaatverandering willen tegengaan. Om bedrijven te stimuleren én een stap in de groene richting te zetten, stelt de Rijksoverheid daarom diverse subsidieregelingen ter beschikking. Eén daarvan is de SDE++ subsidie. Mede door de hoge energieprijzen wordt het nu erg aantrekkelijk. De deadline van de subsidie nadert. Op dinsdag 28 juni 2022 kun je hiervoor opnieuw een aanvraag indienen. Dit is het moment om jouw bedrijfspand te verduurzamen.

SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat duurzame energieoplossingen, zoals het opwekken van zonne-energie. De SDE++ subsidie is met name interessant voor bedrijven met energie-intensieve processen.

Subsidie voor zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van jouw bedrijfspand? Dan is het goed om te weten dat de subsidiëring in rondes verloopt. Soleila helpt je met de ontwikkeling, financiering, realisatie en het beheer van jouw zonnedak. Zo ook met de SDE++subsidie bij het RVO. Wij zorgen voor een complete en gedetailleerde aanvraag. Wanneer wij de aanvraag hebben ingediend en deze wordt toegekend, hebben we twee jaar de tijd om de installatie op jouw dak te realiseren.

Aandachtspunten

Er zijn een paar zaken heel belangrijk bij het indienen van de aanvraag:

  • Een positieve transportindicatie
  • Een haalbaarheidsstudie (vanaf 1,0 Megawatt)

De deadline komt dichterbij

De aanvraagperiode voor SDE++ 2022 opent op dinsdag 28 juni om 9:00 uur en sluit op donderdag 6 oktober om 17:00 uur. Voor deze regeling is in 2022 een budget van maar liefst €13 miljard beschikbaar.

Voor een geslaagd project is het dus belangrijk om op tijd te beginnen. Onze gedreven experts kijken graag met jou mee naar de realisatie van jouw zonnedak. Zo gaan we samen stap voor stap naar een duurzaam bedrijfspand. Voorkom het lange wachten en vraag op tijd een dakscan aan, dan kunnen we op tijd voor jou aan de slag!

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van