Nu is het tijd voor zonnepanelen op je bedrijfsdak

Nu is het tijd voor zonnepanelen op je bedrijfsdak

De onrust en onzekerheid op de internationale energiemarkten zijn enorm. De import van fossiele brandstoffen uit Rusland loopt terug en dat drijft de energieprijzen verder op. Minister Jetten van Klimaat en Energie kondigde onlangs aan dat onze kolencentrales weer harder moeten gaan draaien om onze energiebehoeftes te kunnen blijven voorzien. Een draai van 180 graden, het is immers nog maar kortgeleden dat het kabinet had besloten om de centrales definitief te gaan sluiten.

Hoe hoog de energieprijzen inmiddels zijn opgelopen, wordt pijnlijk duidelijk aan de pomp en wanneer we een nieuw energiecontract moeten afsluiten. En een einde aan de prijsstijgingen lijkt niet in zicht. Dan is er ook nog het probleem van de beperkte capaciteit van ons energienetwerk. Dat heeft in Brabant en Limburg al tot een tijdelijke aansluitstop van bedrijven geleid.

Hoog tijd dus om na te denken over de mogelijkheden voor het opwekken van je eigen energie door middel van zonnepanelen op je bedrijfsdak. Behalve dat zonne-energie duurzaam is en dus beter voor het klimaat, komen er ook steeds meer mogelijkheden om die zelf opgewekte stroom op te slaan. Zodat je deze op elk gewenst moment voor je eigen bedrijf kunt gebruiken. Hierdoor word je veel minder afhankelijk van externe partijen en verdere prijsstijgingen.

Mogelijk laatste subsidiejaar

De overheid stimuleert het opwekken van duurzame energie met een subsidieregeling. Hiermee kun je bijvoorbeeld een goede businesscase voor je zonnedakproject opstellen. Maar daar kan wel eens snel een einde aan komen. Dit jaar is er nog wel een zogenoemde SDE-subsidieregeling beschikbaar. Voor de aankomende jaren is er echter nog geen zekerheid over een nieuwe subsidieregeling.

Sterker nog, de kans dat er regelgeving gaat komen om het opwekken van duurzame energie juist af te gaan dwingen, wordt steeds groter. Dat zal dan gebeuren door het heffen van CO2-premies. De omgekeerde wereld dus. Dan wordt het gebruiken van niet duurzame energie helemaal een dure zaak.

Wie dus nog gebruik wil maken van de bestaande SDE-regeling, kan het beste snel in actie komen. De subsidieregeling voor dit jaar is inmiddels opengesteld. Er zijn verschillende categorie├źn die elk een andere sluitingsdatum kennen. Wanneer je dit jaar nog een aanvraag indient, hoef je overigens nog niet direct een compleet plan klaar te hebben om je bedrijfsdak van zonnepanelen te voorzien. Vanaf het moment dat de subsidie wordt toegekend, heb je nog drie jaar de tijd om het project daadwerkelijk te realiseren.

Doe het samen met Soleila!

De voorbereiding van een subsidieaanvraag vergt wel wat voorwerk. Soleila heeft ruim tien jaar ervaring met het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Wij kunnen je hier dus prima bij helpen. En we kunnen je trouwens ook gedurende het hele traject van aanvraag via financiering naar realisatie en beheer begeleiden.

Dus, heb je een bedrijfsdak dat je wilt gaan gebruiken voor de installatie van zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul het formulier in op onze website of bel direct 050-211 38 91.

Je duurzame toekomst kan vandaag nog beginnen!

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van