FAQ: Zonnepanelen: wat levert het mij op?

FAQ: Zonnepanelen: wat levert het mij op?

Eén van de meest gestelde vragen over zonnepanelen is: Wat levert het mij op?
Dat deze vraag zo vaak wordt gesteld is niet vreemd, want de aanschaf van een zonnedak kan een flinke investering zijn. De kosten geef je echter maar één keer uit, terwijl de besparing jaarlijks terugkeert.

Omdat het verduurzamen van je huis of kantoorpand nog nooit zo aantrekkelijk is geweest, kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen op hun dak. Denk jij er ook over na om een zonne-installatie op je dak te (laten) plaatsen? Lees dan snel verder en ontdek wat een zonnedak jou kan opleveren.

Factoren die invloed hebben

Wat een zonnedak jou financieel oplevert is afhankelijk van verschillende factoren. Een concreet antwoord op deze vraag kunnen we jou dus helaas niet geven. Zo zijn de richting, hellingshoek, temperatuur en eventuele schaduwvorming allemaal van invloed op de opbrengst van jouw zonnepanelen. Ook de ligging is bepalend voor het rendement. Zeeland kent bijvoorbeeld meer zonuren dan Twente en Texel kent meer zonuren dan Limburg.

Zonne-energie nu nóg waardevoller

Wat we wel weten is dat de energieprijzen de pan uit rijzen en daardoor wordt zelfopgewekte stroom nóg waardevoller. Doordat de zon zich steeds vaker laat zien, wordt je opbrengst bovendien groter. Deze zomer is een mooi voorbeeld. Met een record aan zonneschijn werd er in Nederland maar liefst 40% meer energie met zonnepanelen opgewekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Duurzaam ondernemen

Maar de opbrengst is groter dan alleen financieel, want naast de besparing op je energierekening -omdat je je eigen energie opwekt- voldoe je als ondernemer met een zonnedak sneller aan de steeds hogere eisen die gesteld worden op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze eisen worden niet alleen door de overheid gesteld, maar ook door andere stakeholders zoals klanten, leveranciers en financiers. Denk hierbij aan de verplichting voor minimaal energielabel C in 2023, de informatieplicht voor bedrijven, de internationale BREEAM-certificering en een mogelijk toekomstige CO2-heffing voor de industrie.

Investeren in duurzaamheid

Een zonnedak zorgt bovendien voor (indirecte) marketingopbrengsten als gevolg van een ‘groene’ uitstraling. Ben je verhuurder? Dan wordt jouw pand nóg aantrekkelijker voor bestaande en toekomstige huurders. Daarnaast is de oppervlakte van jouw dak van dusdanige omvang dat jij de regio een echte duurzaamheidsimpuls kan geven.

Zet nu een stap in de groene richting!

Een zonnedak biedt zóveel voordelen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak? Soleila heeft ruim tien jaar ervaring met het ontwikkelen van duurzame energie. Onze adviseurs helpen jou graag om verduurzaming haalbaar en betaalbaar te maken.

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van