FAQ: Hoe groot moet mijn dak zijn voor zonnepanelen?

Door zonnepanelen op je bedrijfspand neer te leggen kun je als ondernemer flink besparen op je energiekosten en je bedrijfspand verduurzamen. Natuurlijk kunnen panelen op elk dak renderen en moedigen wij ook aan dit te gaan onderzoeken. Om in aanmerking te komen voor de lopende proposities binnen Soleila (dakhuur, daklease en koop) hanteren wij een minimale oppervlakte.

Dakhuur

Om het voor de beide partijen interessant te laten zijn, heb je -wanneer je kiest voor dakhuur- een dakoppervlak nodig van minimaal 3000m2. Bij dakhuur verhuur je je bedrijfsdak en krijg je ieder jaar of éénmalig vooruit een vergoeding per geplaatst zonnepaneel, zonder dat je verantwoordelijk bent voor je installatie of de hoeveelheid zonnestroom die op je opwekt.

Lease of kopen

Koop je zelf een zonne-installatie of kies je voor daklease, dan kan een kleiner dakoppervlak ook voldoende zijn om zonnepanelen op te (laten) installeren. Je hebt dan bij voorkeur al wel een zogenaamde grootverbruikaansluiting nodig. Dat wil zeggen: groter dan 3×80 ampère én daarnaast een flink verbruik onder het dak. Bij daklease betaal je een vast leasebedrag per jaar en daarvoor heb je zonder de aanschafkosten en het onderhoud wel het voordeel van de stroomopwek in de vorm van vermeden inkoop en de verkoop van de eventueel resterende kilowatten.

Hopelijk is jouw vraag nu beantwoord. Blijf je toch met vraagtekens zitten of wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder. Soleila heeft ruim tien jaar ervaring met de ontwikkeling, financiering, realisatie en beheer van zonnedaken en zonneparken. Wij denken graag met je mee!

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van