Combineer je zonnepanelen met laadpalen

De trend is niet meer te stoppen. Ondernemers vinden een duurzame uitstraling van hun bedrijf steeds belangrijker. En hun personeel, klanten en relaties trouwens ook. Steeds meer ondernemers hebben inmiddels zonnepanelen op hun bedrijfsdaken laten plaatsen. Of anders denken ze er serieus over na.

De stroom die deze panelen opwekken werd meestal voor het grootste deel direct aan het net geleverd. De nieuwste ontwikkeling is dat bedrijven steeds meer opgewekte stroom voor de eigen energiebehoefte willen gebruiken. Een belangrijke oorzaak daarvoor is dat er steeds meer elektrische auto’s op de markt komen. Nu de prijzen daarvan blijven dalen, komen ze binnen het bereik van steeds meer consumenten.

Meer oplaadplekken bij bedrijven

Het groeiende leger aan elektrische autobezitters vind het prettig dat het op steeds meer plaatsen de eigen auto kan opladen. Dus ook als ze op bezoek zijn bij een bedrijf of een dagje naar een evenement of beurs gaan. Deze ondernemers willen hun bezoekers graag die oplaadfaciliteiten aanbieden.

Bovendien hebben steeds meer werknemers een elektrische auto. Die willen ze graag tijdens werktijd op kunnen laden. Dat is niet alleen handig maar ook nog eens een stuk voordeliger dan dat thuis doen. De kostprijs voor stroom voor ondernemers is immers een stuk lager dan die voor particulieren.

De vraag naar laadpalen stijgt dus explosief. In de praktijk faciliteert de overheid de plaatsing in woonwijken, op bedrijventerreinen is dat bijna nooit het geval. Het is dus echt aan de ondernemer om er voor te zorgen dat er voor alle bezoekers en het eigen personeel voldoende laadpalen beschikbaar komen.

Laadpalen leasen via Soleila

Soleila ontwikkelt, installeert en onderhoudt zonnedaken van minimaal 3000 m2. De ondernemer kiest daarbij voor een dakhuur- of dakleaseconstructie. Hij of zij geniet zo van gegarandeerde inkomsten en een lagere energierekening. Een eigen investering is niet nodig.

Naast een zonnestroominstallatie biedt Soleila als optie de plaatsing van openbare laadpalen aan. Wanneer het gaat om één of twee laadpalen is de investering nog te overzien. Maar voor bijvoorbeeld een evenementenhal kan het al snel om tientallen laadpalen gaan. Dan praat je over forse bedragen. Omdat Soleila de laadpalen meeneemt in de huur- of leaseconstructie hoeft de ondernemer daar, net als de zonnepanelen, ook niet in te investeren. Deze krijgt de laadpalen gewoon meegeleverd.

De openbare laadpalen kun je zo laten inregelen dat de gebruiker van de laadpaal betaalt voor de stroom die wordt afgenomen. Daar zit ook nog een bepaalde marge op. Een win-winsituatie voor de duurzame ondernemer.

Contact

Soleila B.V.
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
T. 050 211 38 91
contact@soleila.nl

Volg ons op

Soleila is onderdeel van