Monitoring zakelijke zonnepanelen

Zodra de installatie klaar is, volgt de monitoring van uw zakelijke zonnepanelen. Tevens doen wij een jaarlijkse inspectie op alle onderdelen van de installatie, zoals de panelen en omvormers.


Monitoring van zonnepanelen

De zonnepanelen op uw bedrijfsdak worden na installatie continu gemonitord. Dit gebeurt op afstand. De gegevens worden per minuut uitgelezen, zodat er altijd ingegrepen kan worden.

Hierdoor treedt er zo weinig mogelijk verlies op. Vaak weet de klant nog niet dat er iets mis is, wanneer het door ons wordt gesignaleerd. Ook kan de eigenaar toegang krijgen tot de monitoring.


Zonnepanelen-inspectie voor bedrijven

Dit kan ook gebruikt worden om het bedrijfsimago te verbeteren, door bijvoorbeeld bij binnenkomst een scherm te plaatsen en resultaten te delen. Denk hierbij aan opgewekte stroom en CO2-reductie.

Als er tijdens de monitoring iets opvalt zal er een inspectie plaatsvinden. Daarnaast is er sowieso een jaarlijkse inspectie. Als er een inspectie ingepland wordt, wordt u hierover altijd geïnformeerd.

Het zekere voor het onzekere

Onze ervaring leert dat onze zonnedaken erg betrouwbaar zijn. Echter kunnen calamiteiten toch voorkomen. Soleila zal in dat geval direct actie ondernemen om ervoor te zorgen dat uw zonne-installatie veilig en efficiënt blijft werken.

David van Arend
David van Arend - Solarspecialist

Aan de slag met zonnepanelen op uw bedrijfspand?

David van Arend kan u alles vertellen over zakelijke zonnepanelen. Neem gerust contact met hem op.

Het hele proces in beeld

De installatie is de zesde stap bij het ontwikkelen van een zonnedak. Via de iconen hieronder leer je meer over de andere stappen.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.