Groen licht voor zonnepark Stroe

Groen licht voor zonnepark Stroe

Onlangs heeft de gemeente Barneveld groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een zonnepark van Soleila ten noorden van Stroe. Inmiddels heeft Soleila de vergunning aangevraagd.

Het gaat om een zonnepark van 1,84 hectare aan de Wulpenweg-Stroeërschoolweg. Het park gaat zo’n 2.300.000 kWh opwekken wat gelijk staat aan het stroomverbruik voor 550 huishoudens. Het zonnepark wordt gerealiseerd volgens de richtlijnen van de ‘Barneveldse Zonneladder’. Zo wordt er rekening gehouden met de effecten op de omgeving en de natuur. Er is sprake van meervoudig ruimtegebruik, een goede inpassing in het landschap en versterking van de lokale ecologie. Er is daartoe gekozen voor een begroeid hekwerk, een elzen singel, besdragende struiken die de overlast van de eikenprocessierups verminderen.

Verder worden in samenwerking met de Rijkszaadeest diverse kruidenmengsels onder en om het zonnepark gezaaid. Deze kruidenmengsels worden jaarlijks door de vrijwilligers van de Rijkszaadeest geoogst, gesorteerd, verpakt en verkocht. Zo wordt een oude, bijna uitgestorven lokale traditie nieuw leven ingeblazen.

Meer nieuws:

Bij de gemeente Barneveld zijn negen plannen binnengekomen voor zonneparken, één daarvan is het geplande zonnepark van Soleila ten noorden van Stroe.
Artikel Solar Magazine
Interview van Sieger Dijkstra en Elwin Ter Horst door Solar Magazine voor de mei editie van hun magazine.
Nieuwe website Soleila.nl
De website van Soleila is geheel vernieuwd en heeft een nieuwe look and feel gekregen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!
Twan Moerkerk
Maak kennis met Soleila's nieuwste medewerker: Twan Moerkerk.
Solar boat race
Tijdens het evenement Solar Sport One 2019 tekende Soleila samen met 8 andere lokale organisaties en bedrijven een convenant
Zonnedak
Bij Soleila zijn we erg trots wat ons team tot nu toe heeft bereikt. We hebben onze eigen groeiverwachting overtroffen en hebben nu als