Groen licht voor zonnepark Stroe

Groen licht voor zonnepark Stroe

Onlangs heeft de gemeente Barneveld groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een zonnepark van Soleila ten noorden van Stroe. Inmiddels heeft Soleila de vergunning aangevraagd.

Het gaat om een zonnepark van 1,84 hectare aan de Wulpenweg-Stroeërschoolweg. Het park gaat zo’n 2.300.000 kWh opwekken wat gelijk staat aan het stroomverbruik voor 550 huishoudens. Het zonnepark wordt gerealiseerd volgens de richtlijnen van de ‘Barneveldse Zonneladder’. Zo wordt er rekening gehouden met de effecten op de omgeving en de natuur. Er is sprake van meervoudig ruimtegebruik, een goede inpassing in het landschap en versterking van de lokale ecologie. Er is daartoe gekozen voor een begroeid hekwerk, een elzen singel, besdragende struiken die de overlast van de eikenprocessierups verminderen.

Verder worden in samenwerking met de Rijkszaadeest diverse kruidenmengsels onder en om het zonnepark gezaaid. Deze kruidenmengsels worden jaarlijks door de vrijwilligers van de Rijkszaadeest geoogst, gesorteerd, verpakt en verkocht. Zo wordt een oude, bijna uitgestorven lokale traditie nieuw leven ingeblazen.

Meer nieuws:

soleila solarfields
De Groninger producenten van groene stroom Solarfields en Soleila gaan de krachten bundelen. Met de samenwerking ontstaat een Noordelijke alliantie waar meer dan 110 mensen iedere dag werken aan de energietransitie en het produceren van groene stroom.
Maak kennis met Soleila's nieuwe technisch adviseur: Tjeerd Buisman.
David van Arend van Soleila spreekt in de podcast Het Energiecafé over de uitdagen van zonne-energie.
Netaansluiting zonnepanelen
Op de weg naar zakelijke zonnepanelen kunnen er soms obstakels voorkomen. Maar waar uitdagingen zijn, zijn oplossingen.
Zonnedak
Hoe doe je dat.. zonnepanelen op je bedrijfsdak als je bedrijfspand wordt gehuurd? In dit artikelen leggen we je uit waarom het leasen van zakelijke zonnepanelen zeer interessant kan zijn voor vastgoedeigenaren.
In 2,5 jaar is Soleila uitgegroeid tot een van de tien grootste ontwikkelaars in zonneprojecten van Nederland. Daarmee is het moment gekomen voor oprichter Elwin Ter Horst (42) om afscheid te nemen.

Zonnepanelen bedrijfsdak

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met jouw dak.

Download de gratis case study

Barsema's onroerend goed b.v.

  • Het hele traject van A tot Z
  • 1500 Zonnepanelen geplaatst
  • Meer inkomsten
  • Compleet gerenoveerd dak