Financiering zonnepanelen zakelijk

De financiering van zakelijke zonnepanelen wordt door dakeigenaren vooraf vaak gezien als een groot obstakel. Met investeren in zakelijke zonnepanelen is namelijk flink wat geld gemoeid. Deze angst is echter niet terecht. Een toegewijde zonne-specialist kan de dakeigenaar hierin namelijk volledig ontzorgen.


Financiering zonnepanelen voor bedrijven

Als dakeigenaar wil je graag profiteren van de beschikbare zonne-energie, om zo je energierekening naar 0 te brengen en extra inkomsten te genereren. Maar hoe doe je dat financieel?

Soleila komt ondernemers hierin tegemoet. De financiering van zonnepanelen voor bedrijven nemen wij namelijk volledig op ons. Door o.a. de SDE-subsidie, het verkopen van stroom voor 15 jaar en de grootschalige inkoop worden er veel risico’s weggehaald.


Zakelijke financiering zonnepanelen

Zo kun je als ondernemer verdienen zonder te hoeven investeren. Daarnaast doen wij ook het beheer van het project en regelen wij de verzekering. Wij dragen alle risico’s.

Onze zakelijke financiering voor zonnepanelen is op projectbasis. Doordat Soleila op grote schaal zakelijke zonneprojecten financiert en realiseert, hebben we hiervoor erg goede voorwaarden.

Bedrijfsdak verhuren voor zonnepanelen

Hierdoor wordt het verhuren van een bedrijfsdak voor zonnepanelen erg gunstig. Bovenstaande factoren resulteren namelijk in een aantrekkelijk huurbedrag voor de dakeigenaar. Door bijzondere verzekeringen, zoals tegen te weinig zonuren, financieren de banken erg gunstig.

Als ondernemer ben je snel geneigd te denken: “Als ik dit gewoon zelf doe, levert het mij meer geld op.” Dit gaat echter niet op bij het financieren van zakelijke zonnepanelen. Soleila financiert gemiddeld 30% goedkoper dan wanneer je dit zelf doet. 

Als ‘eenling’ is het namelijk niet mogelijk deze schaalvoordelen te krijgen. Echter kun je er wel van profiteren. Door onze marktpositie komen deze voordelen u ten goede en kunnen wij een zo aantrekkelijk mogelijk voorstel genereren.

Stelling: "Ondernemers vinden het moeilijk om rendement weg te geven."

De eerste gedachte bij ondernemers is over het algemeen eenduidig als het gaat om het verhuren van hun daken. Namelijk: als wij er geld aan kunnen verdienen, dan betekent het dat zij dus rendement laten liggen.

In de basis klopt deze gedachtegang ook. Echter zien we vaak dat het project helemaal niet van de grond komt omdat het een markt betreft waarin de ondernemer niet thuis is, grote investeringen worden gevraagd en er terugverdientijden van 7 tot 10 jaar gelden.

Door met een marktpartij als Soleila samen te werken wordt het project daadkrachtig gerealiseerd, wordt het vastgoed verduurzaamd (met waardestijging tot gevolg) en vind er alsnog een zeer aantrekkelijk rendement plaats.

Tevens heeft de vastgoed eigenaar er eigenlijk geen omkijken naar en kan de focus blijven bij zijn of haar corebusiness. In veel gevallen financieren wij ook zo’n 30% goedkoper dan de vastgoed eigenaar, wat resulteert in nog meer voordeel. Hierdoor is het uiteindelijke rendementsverschil nihil.

Voor ongeveer 15% minder rendement over 25 jaar wordt je volledig ontzorgd en loop je geen risico’s. Graag gooien wij de rekenmodellen bloot en nemen we u hierin mee, want een duurzame samenwerking begint volgens ons bij transparantie.

Bastiaan Visser
Bastiaan Visser - Financieringsexpert

Vragen over de financiering van zakelijke zonnepanelen?

Bastiaan Visser legt u graag uit hoe de financiering van uw zonneproject tot stand komt.

Het hele proces in beeld

De financiering is de vierde stap bij het ontwikkelen van een zonnedak. Via de iconen hieronder leer je meer over de andere stappen.

Zonnedak analyse voor bedrijfspanden

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op jouw bedrijfsdak.