Hoe gaat Soleila om met beperkte netcapaciteit?

Hoe gaat Soleila om met beperkte netcapaciteit?

De laatste tijd wordt er in het nieuws vaak gesproken over de beperkte capaciteit van netbeheerders waardoor zonneparken/-daken niet altijd op het elektriciteitsnet aangesloten kunnen worden. Soleila loopt soms ook tegen dit probleem aan, maar de gevolgen hiervan zijn beperkt.

We doen ons best ervoor te zorgen dat we niet tegen problemen aanlopen op plekken waar we willen investeren in zonnepanelen. Daarom is het in kaart brengen van de netwerkcapaciteit standaard onderdeel van ons siteselectieproces. Soleila heeft een goede relatie met netbeheerders. Zij kunnen ons voorzien van alle benodigde informatie.

In een aantal gevallen komt het voor dat we niet direct aan kunnen sluiten op het stroomnet. Als dit gebeurt, lukt het regelmatig nog wel om binnen 1 tot 2 jaar na toekenning van de subsidie voor zonne-energie alsnog aan te sluiten op het net. De overheid geeft ons 3 jaar om dit te doen. Hierdoor kunnen zelfs in deze gevallen de plannen vaak alsnog doorgaan.

In ieder geval controleren we altijd van tevoren wat de stand van zaken is met betrekking tot de capaciteit en doen we geen grote investeringen zolang er niet vast staat dat er aangesloten kan worden op het energienet. Zo kunnen we dit issue goed managen.

Hoogspanningsnet

Meer nieuws:

Bij de gemeente Barneveld zijn negen plannen binnengekomen voor zonneparken, één daarvan is het geplande zonnepark van Soleila ten noorden van Stroe.
Artikel Solar Magazine
Interview van Sieger Dijkstra en Elwin Ter Horst door Solar Magazine voor de mei editie van hun magazine.
Nieuwe website Soleila.nl
De website van Soleila is geheel vernieuwd en heeft een nieuwe look and feel gekregen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!
Twan Moerkerk
Maak kennis met Soleila's nieuwste medewerker: Twan Moerkerk.
Solar boat race
Tijdens het evenement Solar Sport One 2019 tekende Soleila samen met 8 andere lokale organisaties en bedrijven een convenant
Zonnedak
Bij Soleila zijn we erg trots wat ons team tot nu toe heeft bereikt. We hebben onze eigen groeiverwachting overtroffen en hebben nu als