Hoe gaat Soleila om met beperkte netcapaciteit?

Hoe gaat Soleila om met beperkte netcapaciteit?

De laatste tijd wordt er in het nieuws vaak gesproken over de beperkte capaciteit van netbeheerders waardoor zonneparken/-daken niet altijd op het elektriciteitsnet aangesloten kunnen worden. Soleila loopt soms ook tegen dit probleem aan, maar de gevolgen hiervan zijn beperkt.

We doen ons best ervoor te zorgen dat we niet tegen problemen aanlopen op plekken waar we willen investeren in zonnepanelen. Daarom is het in kaart brengen van de netwerkcapaciteit standaard onderdeel van ons siteselectieproces. Soleila heeft een goede relatie met netbeheerders. Zij kunnen ons voorzien van alle benodigde informatie.

In een aantal gevallen komt het voor dat we niet direct aan kunnen sluiten op het stroomnet. Als dit gebeurt, lukt het regelmatig nog wel om binnen 1 tot 2 jaar na toekenning van de subsidie voor zonne-energie alsnog aan te sluiten op het net. De overheid geeft ons 3 jaar om dit te doen. Hierdoor kunnen zelfs in deze gevallen de plannen vaak alsnog doorgaan.

In ieder geval controleren we altijd van tevoren wat de stand van zaken is met betrekking tot de capaciteit en doen we geen grote investeringen zolang er niet vast staat dat er aangesloten kan worden op het energienet. Zo kunnen we dit issue goed managen.

Hoogspanningsnet

Meer nieuws:

soleila solarfields
De Groninger producenten van groene stroom Solarfields en Soleila gaan de krachten bundelen. Met de samenwerking ontstaat een Noordelijke alliantie waar meer dan 110 mensen iedere dag werken aan de energietransitie en het produceren van groene stroom.
Maak kennis met Soleila's nieuwe technisch adviseur: Tjeerd Buisman.
David van Arend van Soleila spreekt in de podcast Het Energiecafé over de uitdagen van zonne-energie.
Netaansluiting zonnepanelen
Op de weg naar zakelijke zonnepanelen kunnen er soms obstakels voorkomen. Maar waar uitdagingen zijn, zijn oplossingen.
Zonnedak
Hoe doe je dat.. zonnepanelen op je bedrijfsdak als je bedrijfspand wordt gehuurd? In dit artikelen leggen we je uit waarom het leasen van zakelijke zonnepanelen zeer interessant kan zijn voor vastgoedeigenaren.
In 2,5 jaar is Soleila uitgegroeid tot een van de tien grootste ontwikkelaars in zonneprojecten van Nederland. Daarmee is het moment gekomen voor oprichter Elwin Ter Horst (42) om afscheid te nemen.

Zonnepanelen bedrijfsdak

Hoeveel is jouw dak waard?

Bereken het gratis en leer hoeveel je kunt besparen met jouw dak.

Download de gratis case study

Barsema's onroerend goed b.v.

  • Het hele traject van A tot Z
  • 1500 Zonnepanelen geplaatst
  • Meer inkomsten
  • Compleet gerenoveerd dak